Tuesday, September 2, 2008

Kerja Ouh Kerja~ ^^

Assalamualaikum..

sempena Ramadhan yang mulia ini.. i ambil kesempatan untuk menguji diri dengan membantu kawan ayah bekerja di bazar ramadhan..
so, i tolong uncle jual kurma..
act.. i x ske kurma pon.. coz i tgk kurme ni mcm err lipas..huhuh..
but.. sejak semalam, i fall in love ngan kurme ni.. sblum ni ingtkan x sedap..
huhu.. lepas mkn waktu berbuka semalam.. whoa~ terase kelazatannye.. mmg sedap!
berbuke tadi pon i dah mule makan kurme.. kurme tu dah jadik cam coklet for me.. huu.
well.. mase first puase semalam, hari tu jugak la first i kerje..
mule2 tu agak segan la..huhu.. pastu cbe gak beranikan diri.. i susun leklok kotak2 kurme tu.. then.. buat promosi..huhu.. alhamdulillah.. ramai gak yg dtg and membeli.. semalam.. ade la dlm 30 kotak kurme yg i berjaye jual.. huhu.. lepas dpt semangat from my mum.. trus semangat nak keje.. segan ?? i tolak tepi..
pastu.. pkul 6.50 ptg, i tutup gerai.. then balik umah, tolong ibu sediakan mknn berbuka puase..
then.. pagi tadi kat skula.. kawan2 i sebuk heboh , ckap2 pasal i kerje kat bazar ramdhan tu.. but i buat cam biase je.. yewla.. i buat kerje halal.. bukannye haram.. lagipun. kat kelas i, bukan i sowang je yg kerje kat bazar tu.. my gud friend epul pon kerje gak.. dia jual roti john.. gerai die xde la jauh sgt dari gerai i.. huhu.. roti john mmg mendapat sambutan hebat dari org ramai.. gerai dia always ade je org yg beratur panjang.. hebat btul.. huhu..

well.. selain dari tu.. mase kat skola tadi..
waktu time sesi kaunseling with cikgu S..
cikgu ade bagi quotes about "bercinta".. ade 60 soklan semuanye..
i dpt2 je kertas soklan tu.. trus xde mood.. haha.. then, bile cikgu suwoh jawab, i pon bace sekali pandang je soklan2nyer.. then trus tande Sangat tak bersetuju..
this is because, all the quetions are all about a person who are in love.. and i ?.. neyh~ soo not in it.. huhu..so, bile cikgu s dtg kat i, dia bace la jawapan i tu.. pastu dia ckp..
cikgu s :"semua same je kamu tande, Sangat Tidak Bersetuju".. " kamu x pernah bercinte ke ?".."tak nak bercinte ke Ain ?".. "ke kamu xde perasaan?"
Me : "err cikgu.. saye x ske la..bukan ade ape2 faedah pon.. tambah dose je adela."
Cikgu s : ouh.. dah tu.. bile kamu nak bercinte ? x nak kahwin ke ?"
Me : erm cikgu.. lepas saye dah bekerje nanti la , insyaAllah.. buat mase ni.. malas nak fikir pasal cinte2 ni cikgu.. buang mase je.. lagipun.. saye berserah & bertawakal je pada Allah s.w.t untuk menemukan jodoh saye nanti.."
Cikgu s : ouh.. bagus2.. kerje dulu, baru fikir pasal cinta2 nie..

then.. cikgu pon away from me.. then.. dia bgtau kat kelas.. ramai yg dpt score tinggi.. itu kerane mereka dilamun cinta.. pastu.. cikgu ckp.. " tapi ade sorang je yg saye jumpe dlm kelas ni yg sgt berlainan jawapannye dari kamu semua.. Ain.. dia langsung x bersetuju dengan soklan2 ni semua.. ini kerane dia x nak bercinta pade mase ini.. bagus la..kamu jgn la bercinte mase mude remaje ni.. menyesal nanti.. skunk ni sye tgk, budak2 form 1 pon dah gatal nak bercinte dengan bdak form 5.. x malu betul..saye harap kamu x jadi mcm tu.. hurm.. ok klas.. tolong kumpulkan balik semua soklan2 tadi..lepas tu.. semua boleh balik.. "..
then.. balik la umah.. huhu..
THE END...
pelik eyh diari harini..huhuh..

4 comments:

sss said...

Salam Ramadhan Ain~
Sonoknye leh jual kat bazaar! =p

akiem said...

ngeee~
tringin na bjual kt bazaar.
jeles ak aw.
bosan gak xde keje ek.
haha!

ain said...

rusyda~
huhu..yup2..sonok.. xde arr membuang mase kat umah.. kalo x mesti tido jer..kui3~

akiem~
teringin?.. pi la mintak kerje kat mak/pakcik kat bazar tu.. tgk yg mane cam bz tu..mintak arr keje.. upah tu x yah berkire la.. yg penting dapat rase pengalaman bekerje kat bazar tu..hee

GLORYecha™ said...

duk rumah tido lagi bestt, dri dpt bau2an yg sedap di bazaar.
hahaha :p